onsdag 14 januari 2009

Digitalboxar,digitalkort och Platt-tv


Mamma ringde-Min teve är sönner
Jag-Vad gör du om kvällarna då när teven är sönder?
Mamma-Jag stickar en sock var kväll
För de som inte känner min mamma vill jag berätta att teve är hennes liv
Vi for in till Halmstad och köpte en fin stor platt-tv och lyckan var total. Men inte fick vi in några kanaler inte. Efter mycket klurande kom vi fram till att det var kortet i digitalboxen som inte fungerade., och hennes gamla tv var fullt fungerande.
Under tiden jag kämpade på med sladdar och inställningar så hittade Dalqin ett garn nysta. Han har förkärlek till garn och stickat. Jag vet inte hur han lyckades, men han hade virat in hela mammas telefon med garn och det hela slutade med att vi fick hämta saxen, totalt omöjligt att rädda garnet. Mamma skrattade så hon satte i halsen och höll på att flöjja (flyga) av stolen.

Under årens lopp har det varit mycket med mammas digitalkort, som den gången när syrran hade hjälp vår mor med att tapetsera och kortet hade försvunnit. Vi kände på de nytapetserade väggarna och hittade något som misstänkt påminde om ett kort, vi rev ner en bård, men där fanns inget kort.Blev att tapetsera igen. Kortet hade hamnat i en säng, det var lilla bus som hade tulltat iväg med kortet och lagt det i mormors säng

Snart ska jag och Dalqin ut i mörkeret och gå vår runda. Vi tar en ficklampa med oss så att vi ser. Jag och Dalqin går alltid nästan klädda i svart, en färg som vi bådar gillar. Ibland skrämmer min prins besökare här på gården, det är inte alls hans mening att skrämmas utan det beror på hans tassar. Briarder har vad jag kallar mojjemockasino tassar dvs stora mjuka tassar som inte hörs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar